Seminár Comsol 2015

 

 

Vážené dámy a páni,

Centrum vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) v rámci dvoch národných projektov

  • Dátové centrum pre vedu a výskum (DC VaV – dc.cvtisr.sk)
  • Národná infraštruktúra pre podporu transferu technológií na Slovensku (NITT SK – nitt.cvtisr.sk)

pripravilo v spolupráci so spoločnosťou HUMUSOFT, s. r. o pre pracovníkov vysokých škôl, SAV a ďalších vedecko-výskumných inštitúcií financovaných z verejných zdrojov seminár

 

 

COMSOL Multiphysics a COMSOL Server

v prostredí Integrovaného systému služieb CVTI SR

 

Miesto a čas: Bratislava, CVTI SR, dňa 25.11.2015 v čase 09:30 – 13:30.

 

Na seminári budete oboznámení s počítačovýmI simuláciami v programe COMSOL Multiphysics a COMSOL Server, ktoré umožňujú modelovanie a simulácie fyzikálnych procesov aj pri vzájomnej interakcii niekoľkých fyzikálnych vplyvov súčasne.

COMSOL je úspešne nasadený v našom Dátovom centre pre výskum a vývoj (DC VaV) a prostredníctvom Integrovaného systému služieb CVTI SR je pripravený na používanie pre oprávnených používateľov z organizačných zložiek výskumu a vývoja na vysokých školách, výskumných ústavoch a SAV v SR.

 

Implementácia COMSOLu v CVTI SR pozostáva z dvoch základných komponentov:

 

•           COMSOL Multiphysics: modelovanie a simulácia fyzikálnych dejov metódou konečných prvkov (FEM). COMSOL dokáže spolupracovať s rozsiahlym systémom MATLAB, pričom prepojenie pracuje on-line. COMSOL Podobne ako do MATLABu sa dá k nemu pristupovať cez pripojenie vzdialenej plochy, takže Vaše pracovisko nemusí mať nevyhnutne vo vlastníctve licenciu COMSOL Multiphysics.

 

•           COMSOL Server - poskytuje platformu pre nasadenie aplikácií vytvorených v COMSOL Multiphysics. K aplikáciami na COMSOL serveri možno potom pristupovať prostredníctvom webového prehliadača alebo klienta na Vašom PC.


 

Linky: on-line registrácie

Posledný update stránky: 2015-12-17 08:37