O čokoláde. ... a nielen na Vianoce

Termín: 14.12.2017, 17:00 - 14.12.2017, 19:00

Pozývame vás do decembrového vianočného špeciálu vedeckej kaviarne, v ktorej budeme diskutovať o jednej z najlákavejších lahôdok, na svete -       - o čokoláde. Nepochybne  patrí medzi základné ingrediencie väčšiny maškŕt aj na vianočnom stole. My sa však na ňu pozrieme trochu inak. Z pohľadu chémie.

Vo štvrtok 14.12.2017 o 17.00 hod. bude našim hosťom uznávaný chemik a zanietený popularizátor chémie a vedy doc. Ing. Peter Szolcsányi, PhD., z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU.

Porozpráva nám všetko, čo ste vždy chceli vedieť o čokoláde (a báli ste sa opýtať), čo je a čo naopak nie je čokoláda (hoci sa tak neraz nazýva). Dozviete sa odkiaľ vlastne kakao pochádza, ako a z čoho sa čokoláda vyrába a vďaka čomu chutí práve tak, ako chutí. Alebo aj o tom, či na ňu môže vzniknúť závislosť a ako čokoláda (ne)súvisí so sexom... to všetko optikou molekúl a ich vzájomných reakcií.

POZVÁNKA (Veda v Centre): O čokoláde. ... a nielen na Vianoce

(plagát)